Har ni några frågor?

Kontakta oss gärna:

Please reload
Vanliga Frågor

Hur kan vi hjälpa dig?

Nedan kan ni läsa om vanliga frågor som våra kunder har.

Levererar ni konstverk och planscher inramade?

Nej. Alla konstverk och planscher levereras utan ram, då ramen riskerar att gå sönder i transporten även om varan packas väl. Däremot kan vi mot en extra kostnad leverera planschen eller konstverket fäst vid en passepartout.

Hur snabbt får man sina varor?

Det är svårt att säga exakt, men kunden får nog räkna med att det tar från ett par dagar upp till en vecka att få varan från att ordern lagts. Trolltoppan skickar oftast varan dagen efter beställning, ibland till och med samma dag som beställningen görs.

Kan man beställa från er även om man bor utanför Sverige?

För närvarande har vi endast möjlighet att leverera till adresser inom Sverige och till Danmark. Planen är dock att snart även börja sälja till fler länder. Så småningom hoppas vi kunna sälja till kunder över hela världen

Skötselråd?

Varken akvareller eller planscher bör hänga i direkt solljus, då de riskerar att blekas. Akvareller är dock känsligare för detta än planscherna.

Akvarellerna bör ramas in med passepartout så att luften får en chans att cirkulera. Akvarellerna kan med fördel tejpas på passepartouten, men man skall då använda syrafri konsttejp. Det är också viktigt att tänka på att bara tejpa på ovansidan, så att akvarellen får möjlighet att röra på sig. (Den drar ihop sig lite eller utvidgas beroende på luftfuktighet. Tejpar man på alla fyra sidorna vid inramning, riskerar akvarellen så småningom att bli skev.

Om man förvarar akvarellen eller planschen i normal rumstemperatur eller något lägre, samt i normal luftfuktighet håller båda i åtminstone 100 år.