Om Trolltoppan

Vi tror på att tillhandahålla produkter som gör världen till en ljusare plats och som skänker mening åt den enskilde individen.

Jag som står bakom Trolltoppan heter Helén Varenius och jag är konstnär och författare. Bland det roligaste jag vet är att måla och att skriva. Jag skrev och målade mycket som barn, men när jag blev äldre valde jag att utbilda mig inom administration och ekonomi. Nu har jag äntligen fått möjlighet att ha skrivandet och målandet som yrke och jag älskar det.

Om Helén Varenius

Då jag har varit utsatt för kränkningar av ett äldre syskon sedan tidig barndom, har jag personlig kännedom om hur förödande konsekvenserna kan bli för den som är drabbad. Som en del i min läkningsprocess, har jag under flera år förkovrat mig i ämnet och är därför idag väl insatt i frågan. Därför vill jag försöka synliggöra det här problemet, som det nästan inte pratas alls om ute i samhället, trots att det är så vanligt. Och det är anledningen till att jag har valt att dela med mig av mina personliga erfarenheter av syskonmisshandel i en självbiografi om två böcker.

Jag driver också en välbesökt blogg som heter Heléns blogg om syskonmisshandel. I bloggen informerar jag om olika aspekter av syskonmisshandel.

Jag älskar dessutom att måla och är medlem i Konstnärsförbundet och Nordiska Akvarellsällskapet.